10 напитки, които ще подобрят съня ви

0
9675

10 напитки, които ще подобрят съня Ви

Препоръчителното време за сън при възрастните е от 7 до 9 часа на ден, за да може тялото и мозъкът да се възстановят напълно. Много фактори могат да допринесат за увеличаване на тревожността и понякога ни е толкова трудно да се наспим добре. За щастие някои напитки имат добър ефект върху тялото ни и с тяхна помощ можем да се насладим на качествен сън.

1. Топло мляко

Топло мляко

Топлото мляко е една от най-добрите напитки за дълбок сън. Той съдържа триптофан, който увеличава количеството серотонин в мозъка, което ни кара да се чувстваме по-щастливи. Мелатонинът се освобождава, когато сме спокойни, което е важно за добрия сън.

2. Чай от мента

Чай от мента

Ментата успокоява, има противовъзпалителен ефект, облекчава мускулното напрежение. Ако се подготвяте за важна презентация или изпит и сте притеснени, тогава чаят от мента е идеален.

3. Сок от череши

Сок от череши

Този сок също съдържа триптофан и мелатонин, които могат да подобрят качеството на съня. В много проучвания за безсъние е доказано, че черешовият сок действително помага при безсъние.

4. Кокосово мляко

Кокосово мляко

Съдържа магнезий и калий. И двата минерала отпускат мускулите и подобряват съня. Кръвното налягане намалява. Тялото е отпуснато и балансирано.

5. Банан

Банан

Бананите съдържат триптофан, както и магнезий и калий. Плодът има успокояващ ефект, който намалява стреса. Също така съдържа много фибри и въглехидрати, които увеличават желанието за сън.

6. Зелен чай

Зелен чай

Той е с високо съдържание на антиоксиданти и е добра идея за всеки ден. Що се отнася до съня, зеленият чай без кофеин е най-добрият избор. Съдържа теанин, който отпуска тялото и гарантира спокоен и дълъг сън.

7. Бадемово мляко

Бадемово мляко

Бадемите осигуряват на организма всичко необходимо. Този вид мляко е богато на магнезий, триптофан и предизвиква производството на мелатонин.

8. Чай от лайка

Чай от лайка

Има релаксиращ ефект върху тялото. Често препоръчван при болки в корема, чаят от лайка подобрява състоянието на чревната флора и облекчава напрежението. Лайката е много ефективна при симптоми на стрес, безсъние и тревожност.

9. Чай от корен на валериана

Чай от корен на валериана

Чаят от корен на валериана подобрява съня, защото е с високо съдържание на антиоксиданти и валерианова киселина. Намалява стреса. Чаят помага на много жени в менопауза да спят добре.

10. Ашваганда

Ашваганда

Ашваганда, известна още като индийски женшен, е древна билка, използвана за много проблеми. Известно е, че понижава нивото на кортизол в организма, което помага за премахване на стреса. Доказано е, че чаят е много ефективен, ако искаме да се отпуснем и да се наспим добре.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук