5 съвета за отлично здраве и дълголетие

0
6083
5 съвета за отлично здраве и дълголетие

5 съвета за отлично здраве и дълголетие

Ежедневният стрес и напрежението в работата съсипват здравето Ви. Ние от gege.bg Ви съветваме да си кажете “Стоп!” и да промените живота си.

“Не!” на лошите мисли!

Негативни мисли и съмнения Ви тормозят непрекъснато? Затваряте се в себе си и страните от приятелите си. Имате усещането, че не живеете пълноценно, но не знаете как да си помогнете. Спокойно! Всичко е във Ваши ръце. Първо се отървете от лошите мисли. Всеки път, когато Ви връхлетят, ги спирайте категорично. Всеки от нас има свой начин да го направи. Важното е да успявате да ги пресечете в зародиш. Те могат да съсипят целия Ви ден, да намалят работоспособността и концентрацията Ви, да Ви накарат да не се храните, или обратното – да се тъпчете с храна. Ако някоя лоша мисъл не спира да Ви преследва, означава, че трябва да вземете мерки. Поговорете с приятел за това. Излейте си душата и сами ще разберете защо се чувствате така.

Приемайте спокойно критиката  и провалите

Всеки човек греши. Никой  не е застрахован от провал. Трябва да знаете, че едно нещо винаги може да се направи по-добре. Ако някой Ви критикува в службата, помислете дали има право. Възможно е просто да се опитва да Ви помогне да не допускате определена грешка. Това ще Ви направи по-добри и успешни. Важното е да не драматизирате излишно.


Въоръжете се с чувство  за хумор!

Усмихнатите и позитивните  хора рядко страдат от депресия, защото приемат нещата откъм веселата страна. Те също имат проблеми. Не си мислете, че са галеници на съдбата. Всичко е  по-лесно, когато го приемате с усмивка. Смехът лекува и подпомага оздравителния процес. Обградете се с позитивни хора и се научете да звучите позитивно. Така ще имате по-голям успех и в службата, и в личния живот.

Не спирайте сълзите!

Сълзите успокояват, намаляват напрежението, носят облекчение. Поплачете си, когато Ви се плаче! Няма нищо страшно в това понякога да бъдете слаби. Не се въздържайте от желанието да поплачете, защото така ще се отърсите по-лесно от стреса.

Забавете темпото!

Работохолиците рядко са истински щастливи, защото не знаят как да се радват на свободното си време, дори когато имат такова. Научете се да отсявате важното от маловажното. Напълно нормално е да мързелувате понякога. Всеки човек има нужда от презареждане и почивка. Оставяйте си повече време между отделните ангажименти, за да не се стресирате. И най-важното – радвайте се на живота сега!

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук