5 храни, които пречат на отслабването

0
6767

5 храни, които пречат на отслабването

  • Фрешове – Да пиете прясно изцедени сокове, докато сте на диета звучи логично и приятно. Всъщност истината е, че полезната част на плодовете не е техния сок, а фибрите в самия плод. Във фрешовете наистина има витамини и няма консерванти, но за сметка на това има повечко плодова захар и съответно – много калории.
  • Органични храни – Доста хора остават с погрешното схващане, че ако на етикета на продукта пише нещо от типа на „Органични понички“ или „Безглутенови мъфини“, това автоматично ги прави нискокалорични. За жалост нещата далеч не стоят така и в тези храни има също толкова енергия, колкото в обикновените неорганични храни.
  • Спортни напитки – Повечето от онези шарени напитки, които могат да се намерят в хладилника на фитнеса или на щанда за напитки в супермаркета са направени за активно спортуващи хора. В тях има захар и целта им е да подпомогнат бързото възстановяване на тялото след тренировка. Ако не правите интензивни няколкочасови тренировки всеки ден, тогава тези напитки по-скоро Ви пречат да отслабнете.
  • Мюсли десертчета – Те са вкусни и обикновено нямат шоколад, заради това изглеждат като по-доброто решение. Вярно е, че съдържат полезни вещества и фибри, но освен това имат много захар и съответно – доста висока калорийна стойност.
  • Пълнозърнест хляб – Наистина е по-добра опция от белия хляб, но пълнозърнестият също съдържа въглехидрати и много калории и заради това не може Ви държи сити задълго. По-добрата опция определено е кафявия ориз, в него има страшно много фибри и ще оложите за по-дълго чувството на вълчи глад.

5 храни, които пречат на отслабванетоА вие, мислите ли, че има още храни, които заслужават да бъдат в този списък? Можете да оставите Вашите коментари в страницата по-долу.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук