Kакво е рейки и как ни помага?

0
6883
Рейки

Kакво е рейки?

Японската дума “РЕЙКИ” означава:

Първо, универсална жизнена енергия – космическа енергия на жизнената сила на Вселената. Именно Рейки обезпечава жизнеспособността на всички форми на живот на Земята.

Второ, старинна система за възстановяване чрез полагане на ръцете, посредством която посветеният (обучен и настроен от учител човек на всякаква възраст) концентрира в себе си и предава чрез себе си тази енергия.

Традицията за предаване на способността да бъдеш проводник на Рейки е възродил в края на 19 век в Япония д-р Микао Усуи. За Рейки се споменава в най-древните писмени източници от учениците на Буда.

Как ни помага Рейки?

Рейки въздейства най-напред върху светлинното тяло. Под светлинно тяло се разбира системата от чакри, аурата, нашата същностна електромагнитна природа; фината енергия, която се намира извън физическото тяло и същевременно го обгръща и прониква в него на всички нива.

Рейки се използва на първо място за постигане на хармония и цялостност, което освобождава у човека огромни сили, насочени за осъзнато съзидание и благополучие.

Главният източник на всички наши болести и страдания са напрежението и нашите вътрешни конфликти. Английският лекар Едуард Бах (1886 – 1936г.) правилно посочвал, че “болестта не е жестокост и не е робство, а коректив и инструмент, от който нашата Душа се ползва, за да ни посочи нашите грешки, за да ни предпази от още по-големи заблуждения, за да ни попречи да причиним още повече вреда и да ни върне на пътя на Истината и Светлината.”

Рейки ни помага да постигнем вътрешно единство, да утвърдим нашата цялостност и да придобием вътрешна хармония. Традицията на Рейки се предава от Учител (Мастер) на ученик чрез инициация, т.е. посвещение.

Посвещение

По време на посвещението в първа степен става хармонизация на вибрациите на енергийните центрове на инициирания с вибрациите на Рейки и в човека се образува канал, провеждащ Рейки потока.

Настройката за втора степен включва ученика към по-високи нива на Рейки и благодарение на енергетиката на символите на Рейки става възможна работата на разстояние, работата със ситуации и т.н.

Трета степен – учител – дава възможност да се посвещават други хора в Рейки.

Ползата от Рейки

Рейки

Рейки отговаря на истинските потребности на съвременния човек, защото дава възможност в ежедневния живот да се постигне успех, духовно и физическо здраве.

Рейки възстановява естествената връзка на човека с неговата същност, с Бога и със света, възраждайки духовната култура.

Рейки активизира нормалните енергийни потоци в тялото на човека.

Рейки снема физическите и емоционални напрежения, както и стреса, които се натрупват още в детството. Способства за разрешаване на вътрешните конфликти.

Рейки активизира вътрешните процеси на обновление и подмладяване на организма, позволява ни да живеем без болести.

Рейки очиства организма, способства за освобождаването му от токсини и шлаки. Също така активизира всички възстановителни процеси, повишава тонуса, възвръща бодростта, силата и издръжливостта.

Вижте още >>> Детоксикация на цялото тяло

Рейки помага на всеки да осъзнае своето истинско предназначение и да придобие сила за своята реализация.

Животът с Рейки е движение към Любов, здраве, щастие и благополучие, движение по пътя на Еволюцията на човечеството.

Принципите на Рейки

Рейки не само изцелява недъзите, но също развива вродените способности, уравновесява духа, оздравява тялото. По такъв начин помага за постигане на щастие. За да се научат на това другите, е нужно да се следват петте принципа на императора Мейдзи и да се пазят в сърцето. Те трябва да се изговарят всекидневно сутрин и вечер.

  1. Именно днес не се гневи.
  2. Именно днес не се безпокой.
  3. Именно днес бъди изпълнен с благодарност за всичко съществуващо.
  4. Именно днес усърдно работи (медитативна практика).
  5. Именно днес бъди добър с другите.
  6. Крайната цел е разбиране на древния тайнствен метод за постигане на щастие (Рейки), като посредством това се откриват чудодейни средства за много недъзи. Ако се следват тези принципи, може да се постигне великото спокойствие на ума на древните мъдреци.

Рейки практика

Източникът и природата на енергията са едни и същи. Ние просто използваме различни форми на знанието и неговото усвояване и различни подходи, за да предадем на болния нужната му енергия. Важно е да отбележим, че независимо от това винаги е имало особено надарени хора, чиято интуиция, прозрение и способности са им помагали да се свържат с енергията и да я накарат да работи тук, на Земята.

Опирайки се на собствения си опит, те са доразвивали полученото в наследство и са оставили свои ученици, които да го предават на поколенията. Сред тях е д-р Усуи, откривателят на Рейки. Благодарение на своята упоритост, всеотдайност и преданост той става силен проводник на този аспект на космическата целебна енергия.

В Библията е казано: Искайте и ще Ви се даде; търсете и ще намерите, хлопайте и ще Ви се отвори.“/Матея, 7:7/

Тези думи са духовната максима, насочваща към вътрешната истина, към вътрешната светлина, която християните наричат Свети Дух. Тези думи отварят вратите към Божественото, към извора на висше познание и духовност. Те са притежание на една единствена религия или система от вярвания, понеже за енергията няма „призвани“ или „избрани“.

Те са отправени към Всемогъщия разум или дух, който обгръща цялото материално битие и световете извън него. Вероятно и преди Исус знанието за целебната сила на Светлината е било достояние на множество мистични школи и тайни секти, но именно Той идва да разпространи Божието слово сред хората. Исус идва да ни покаже най-вече пътят към собственото ни спасение. Той ни предава посланието на Светлината и говори за своя Баща от Светлина. Исус внушава, че Бог е Любов и Светлината е Любов. Учи, че и без да следваме определена религия, всички можем да намерим достъп до Светлината. Трябва само да помолим искрено и от сърце – да ни бъде помогнато в нашето духовно развитие. В отговор ще получим дара на любовта и истината, дар, който е … Светлината.

“Искайте, и ще Ви се даде“

…е начин да осъществим връзка с енергията и тази връзка да се превърне в постоянна. Колкото повече време отделяме за молитва и лекуване и с колкото по-голяма отдаденост им се посвещаваме, за да помагаме на човечеството, на Земята, на Вселената и на всичко на този свят, което се нуждае от целебната енергия.

Без значение е какви техники владеем. По-важното е да разберем, че онова, с което работим, е енергия – ни повече, ни по-малко. Енергията си е енергия, независимо дали я „провеждаме“ или я „привличаме“, боравейки просто с различни честоти. Няма правилни или погрешни начини да си служим с нея. Макар че не бива да забравяме, колко голямо значението на доброто заземяване за фините енергии на тялото и да пренебрегваме знанията на психичните сили и енергийната защита. Най-добрият водач е обикновеният здрав разум. Ако пък е придружен от богата интуиция, налице е една силна комбинация.

Свързването с целебните енергии и използването им започва да Ви променя на енергийно ниво. Невъзможно е да работите с тях или с каквито и да е други фини енергии (например земните), и да не се промените. Те Ви пречистват, докато нахлуват във Вас и преминават през енергийните Ви канали. А щом каналите се продухат, ставате по-чувствителни към приемането на информация от висшите нива.

При едни форми на лечение ученикът работи заедно с по-напреднали лечители, докато всички техни умения се предават на неговите фини тела. Тогава цялото му същество започва да се трансформира. Особено на нивото на висшето съзнание и се превръща в проводник на енергията. При други форми, Мастерът извършва специална настройка. Благодарение на нея у ученика незабавно се отварят каналите за енергията и тя потича по тях. Това важи и за Усуи рейки, която също се активира чрез настройка.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук