Официално: Алкохолът те прави полиглот!

0
1321
Алкохолът те прави полиглот

Официално: Алкохолът те прави полиглот!

Научно потвърдено е – употребата на алкохол улеснява говоренето на чужди езици. Похвалното заключение е дело на сборна изследователска група от университетите в Маастрихт, Ливърпул и лондонския Кингс Колидж.

Чакай, чакай, чакай… Преди да се втурнеш към хладилника и да подложиш на проверка твърдението на учените, продължавай да четеш. Редно е да те уведомим, че консумацията на огнена вода няма автоматично да те превърне в човешка версия на C3PO – роботът, способен да дешифрира почти 6 милиона форми на вербална комуникация.

Прочетете още >>> 4 генетични причини за бедност

Според изследването, резултатите от което бяха публикувани наскоро в Journal of Psychopharmacology, алкохолът влияе директно на „изпълнителните функции“ на мозъка, играещи фундаментална роля при говоренето на език, различен от майчиния. Ето защо, щом гаврътнеш две-три бири или няколко чашки вино (да не прекаляваме), увереността ти рязко скача, безпокойството намалява и подобряваш произношението. Е, последното не е задължително…

Алкохолът те прави полиглот

Така че, ако ще забърсваш шведка от южното крайбрежие, по-добре гръмни нещо на бара, преди да се пробваш. А, и преди това прехвърли англо-българския речник – за всеки случай.

Наздраве!0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук