Детоксикация на цялото тяло

0
6199
Детоксикация на тялото
Детоксикация на тялото

Детоксикация на цялото тяло по естествен начин

Детоксикацията е процес, при който Вашият организъм се изчиства от вредните токсини, които са се натрупали в него. Понякога тялото ни не успява само да се пребори с тях и затова се препоръчва детоксикираща диета. Ето няколко съвета как да успеете да се справите по-лесно и пълноценно:

Правете плодова детоксикация

Детоксиките от плодове са чудесен начин да се ускори Вашият метаболизъм, без да се налага да гладувате. Хапването на повече плодове може да увеличи енергийните Ви нива, да Ви помогне да почувствате тялото си по-добре и дори да намалите вероятността от инсулт. Може да ядете различни видове плодове. За най-добри резултати, изберете цитрусови плодове. Портокалите, мандарините, грейпфрутите, лайм и лимоните имат най-високи детоксикиращи ефекти.
Стремете се да консумирате повече течности и прясно изцедени плодови сокове. Течната детоксикация може да помогне за загуба на теглото Ви, чрез ограничаване на приема на калории и по този начин пречиствате организма си от доста от токсините.

Вижте още >>> Плодова диета – вариант I

Детоксикация на цялото тяло
Детоксикация на цялото тяло

Приемайте сурови зеленчуци

Когато се консумират сурови, те съдържат глутатион и сяра, които помагат на черния дроб да се пречисти от токсините. Изберете любимите си зеленчуци и ги консумирайте през целия ден.

Пийте много течности

Приемайте течности и не на последно място – ВОДА. Тя е изключително важна за нашия организъм и подпомага детоксикацията. Може да приемате зелен чай, който е богат на катехини-антиоксиндант, който засилва функцията на черния дроб. Пийте редовно зелен чай и не след дълго ще усетите положителните резултати.

По време на Вашата детоксикация, се опитайте да не консумирате алкохол и се постарайте да избягвайте захарта. Погрижете се за Вашето тяло въпреки забързаното ни ежедневие. Здраво тяло – здрав дух.

Успех!

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук