Диета с ябълки: да отслабнем преди лятото

0
5049
диета с ябълки

Да отслабнем с ябълки

Доказано е, че ябълките са едни от плодовете, които са най-подходящи при редица диети за отслабване. Самият плод е изключително богат на витамини, полезни минерали и множество вещества и микроелементи, които влияят изключително благотворно върху храносмилателната система.

Трябва обаче да обърнем внимание на факта, че диетите с ябълки не са подходящи за всеки тип организъм. Например, хората страдащи от различни стомашни проблеми, като гастрит или язва, не трябва да прибягват до консумацията на кисели ябълки, а да приемат от по-сладките сортове. Киселите ябълки пък са подходящи за хора, при които се наблюдава недостатъчно производство на стомашен сок. При хроничен колит и проблеми с камъни в бъбреците се препоръчва ябълките да се консумират във вид на пюре.

Към различните ябълкови диети, много внимателно трябва да подхождат и хората страдащи от алергии. За тях се препоръчва приемът на зелени ябълки, защото в повечето случаи червеният сорт ябълки засилва алергичните им реакции.

Ябълките са много важна храна във всички по-хладни климати. В по-голяма степен от който и да е друг плод, вероятно с изключение на цитрусовите плодове, ябълките се съхраняват с месеци и запазват голяма част от хранителната си стойност.

Като цяло вариантите са отслабване чрез диети с ябълки са много и всяка една от тях си своите особености. В настоящата статия ще разгледаме три от най-популярните от тях.

1. Ябълкова диета с мед и кисело мляко

Доста лесна за спазване диета, която е особено ефикасна. За целта просто трябва един или максимум два дни от седмицата да приемате само по килограм и половина ябълки. В този ден не трябва да консумирате газирани напитки, като се препоръчва приема на минерална вода, зелен или черен чай. Също така, в този ден консумацията на течности трябва да е поне 2 литра.

Както може би вече сте обърнали внимание, тази диета, освен ябълки, включва мед и кисело мляко. Това е така, тъй като ябълките увеличават чувството за глад и повечето хора спазващи тази диети трудно издържат само на консумацията на този плод. За да избегнете неприятното чувство на глад, може да комбинирате ябълките с 1-2 кофички кисело мляко или три чаени лъжички мед.

2. Тридневна диета с ябълки

Тази диета по своята същност е като ябълковата диета с мед и кисело мляко, но при нея продължителността е три дни. Три поредни дни от седмицата трябва да се храните с 1.5 кг ябълки, като тук се включват и доста храни богати на протеини.

Освен ябълки, трябва да включите към менюто си и риба, месо или яйчен белтък, като не трябва да смесвате продуктите. Всеки ден, освен ябълките, трябва да обядвате с избраната от Вас храна – риба, месо или яйца. Ако се спрете на месото за своето обедно меню, то препоръчителното количество е максимум 100 грама, като за предпочитане са пилешките и говеждите меса. Ако пък сте избрали риба, то нейното количество не трябва да е повече от 150 грама. От яйцата пък може да консумирате едва един белтък дневно.

Спазвайки тази диети трябва да знаете, че консумацията на течности също е от важно значение. Стремете се да приемате поне по два-два и половина литра вода дневно, като за предпочитане е минералната вода.

3. Диета с ябълки и моркови

Последната диета, която ще разгледаме в настоящата статия е най-продължителната от трите. Тя трае цяла една седмица. През нея спазвате принципа на тридневната диета с ябълки, като разликата освен в продължителността, е и в количеството на белтъчините – трябва да бъде увеличен два пъти.

Месо до 200 грама дневно, риба до 300 грама, а допустимият прием на яйчени белтъци е два. Към тази диета се прибавят и сурови зеленчуци, като дневно може да хапвате по два моркова или една чаша сок от моркови. Количеството ябълки, които трябва да консумирате по време на тази диета е неограничено. За предпочитане е приемът на сладко-киселите или сладките сортове.

Прекалено киселите ябълки не са особено подходящи за по-продължителни диети, като тази.

5/5 (1 Review)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук