Домашно приготвено сладко от ягоди 🍓

2
12293
Домашно приготвено сладко от ягоди
Домашно приготвено сладко от ягоди

Подготовка: 60 мин
Приготвяне: 30 мин
Готово след: 90 мин

Сладко от ягоди – неустоимо вкусно!

Ягодите са плодове, които могат да се консумират по много начини. Някои от тях са свежи, като прясно консумирани под формата на сок, други приготвени като сладко или мармалад. Ето една бърза и лесна рецепта за приготвяне на сладко от ягоди, подбрана от кухнята на баба.

Необходими продукти:

  • 1 кг ягоди
  • 600 г захар
  • 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

Ягодите трябва да се измият добре и да се почистят. В тенджера се слагат ред ягоди, поръсват се със захарта и така докато не се сложат всички ягоди. Оставят се да престоят един час, след което се варят 30-40 минути на максимална температура, като периодично се мешат.

Отстранявайте пяната докато готвите. Малко преди да махнете от котлона, добавете сока от изцедения лимон. В отговарящ съд или буркан изсипете сместа, затворете с метална капачка и обърнете наопаки. Оставете го така, а на сутринта можете да консумирате с палачинки или филийка хляб. Да Ви е вкусно!

Домашно приготвено сладко от ягоди
Домашно приготвено сладко от ягоди
5/5 (1 Review)

2 КОМЕНТАРА

    • Да, може 🙂 Сокът от лимон, може да се замени и с половин пакетче лимонтозу. Изборът е Ваш в зависимост от това дали обичате чисто сладък вкус или малко да кисели. Иначе рецептата за сладкото с ягоди става най-ароматна и вкусна, когато е приготвена с горски ягоди.

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук