Как да отслабнете здравословно?

0
6703
здравословно отслабване

Как да отслабнете здравословно?

Преди да започнем е важно да знаете, че повечето диети и бързи хранителни планове за отслабване не работят при всеки. Ако се опитвате да махнете няколко килограма преди лятото, тези съвети ще Ви помогнат да го направите, но винаги трябва да бъдат съчетани и с тренировки.

1. Не пропускайте закуската

Пропускането на закуска няма да Ви помогне да отслабнете. Бихте могли да пропуснете основните хранителни вещества и може така да приемете за вечеря много по-голямо количество храна, защото ще се чувствате гладни, а това не е правилно. Закусвайте задължително.

2. Яжте редовно

Когато ядете често през деня, това спомага за изгарянето на калории по-бързо. Освен това намалява изкушението за закуска с храни, които имат високо съдържание на мазнини и захар. Също така, това ще засили метаболизма Ви.

3. Яжте много плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са с ниско съдържание на калории и мазнини, но с високо съдържание на фибри – три основни съставки за успешна загуба на тегло. Също така съдържат много витамини и минерали.

4. Бъдете по-активни

Да бъдеш активен е ключът към намаляването на теглото и неговото запазване. Освен че предоставя многобройни ползи за здравето, упражненията могат да помогнат за изгарянето на излишните калории, които не можете да намалите само чрез диета. Намерете дейност, на която се наслаждавате и сте в състояние да се впише във Вашата рутина.

5. Приемайте обилно количество вода

Хората понякога объркват жаждата с глада. Така може да стане, че вместо да приемете течности, Вие да консумирате допълнителни калории, когато чаша вода наистина е това, от което се нуждаете.

6. Яжте храни с високо съдържание на фибри

Храните, съдържащи много фибри, могат да Ви помогнат да се чувствате пълноценни, което е идеално за отслабване. Фибрите се намират само в храни, като плодове и зеленчуци, овес, пълнозърнест хляб, кафяв ориз и макаронени изделия, както и боб, грах и леща.

7. Прочетете етикетите на храните

Знаейки как да четете етикетите на храните, това може да Ви помогне да изберете по-здравословни продукти. Използвайте калоричната информация, за да разберете как определена храна се вписва във Вашата дневна калорийна диета.

8. Използвайте по-малка чиния

Използването на по-малки чинии може да Ви помогне да ядете по-малки порции. Чрез използването на по-малки чинии и купички може постепенно да свикнете да ядете по-малки порции, без да гладувате. Отнема около 20 минути стомаха да каже на мозъка, че е пълен, така че яжте бавно и спрете да ядете преди да се почувствате сити.

9. Не съхранявайте нездравословна храна

За да избегнете изкушението, опитайте да не съхранявате нездравословна храна – като шоколад, бисквити, чипс и сладки газирани напитки – у дома. Вместо това, се възползвайте от здравословни закуски, като плодове, например.

10. Намалете алкохола

Стандартната чаша вино може да съдържа толкова калории, колкото един шоколад. С течение на времето пиенето на прекалено много алкохол може лесно да допринесе за увеличаване на теглото.

Всичко се крие в спазването на прости правила, но най-важното е да имате воля за това.


0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук