Кюфтета с бешамелов сос: Изискано съчетание на вкусове

0
7437
кюфтета с бешамелов сос
Кюфтета с бешамелов сос

Кюфтета с бешамелов сос

Кюфтетата са традиционно българско ястие, популярно заради своята сочност и аромат. Ако искате да ги представите по по-различен и изтънчен начин, опитайте да ги сервирате с бешамелов сос. Това е комбинация, която ще впечатли вашите гости и ще донесе нови вкусови съчетания на вашия кулинарен път.

Необходими Продукти:

  • 500 г кайма
  • 1 голям лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 яйце
  • 1/2 чаша галета
  • 1/2 чаша прясно настърган пармезан
  • 1/2 чаша прясно настърган чедър
  • Сол и черен пипер на вкус

За бешамеловия сос:

  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. брашно
  • 2 чаши мляко
  • Сол и бял пипер на вкус

РецептаНачин на приготвяне

  1. В голяма купа смесете каймата, лука, чесъна, яйцето, галетата, настъргания пармезан и чедър. Замесете добре, докато съставките се съединят.
  2. Формирайте кюфтета с желаната от вас форма и големина.
  3. Подгответе бешамеловия сос. Разтопете маслото в тенджера на средна температура. Добавете брашното и го задушете за няколко минути, докато стане златисто. Постепенно добавяйте млякото, като постоянно разбърквате, докато получите гладък и плътен сос. Овкусете със сол и бял пипер.
  4. Подредете кюфтетата в подходяща тава и ги покрийте с бешамеловия сос.
  5. Изпечете в предварително загрята фурна на 180°С за около 20-25 минути, докато кюфтетата станат златисти и се сготвят добре.
  6. Сервирайте кюфтетата с бешамеловия сос топли, допълнени с магданоз отгоре или гарнитура по избор.

Комбинацията на сочните и ароматни кюфтета с копринено гладкия бешамелов сос създава изискано ястие, което ще впечатли вашите близки и гости. Поднесете го с горещо, свежо хлябче и се насладете на балансирано съчетание от вкусове и текстури.

За десерт препоръчваме >>> Най-добрата рецепта за палачинки

Bon appétit!

5/5 (1 Review)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук