Мезотерапия – процедура за подмладяване

1
2004
Мезотерапия
Мезотерапия

Мезотерапия

Мезотерапия – това е модерен нехирургичен метод, чрез който се инжектират витаминни коктейли и активни вещества в централната част на кожата, т.е. мезодермата, по която е получила и наименованието си. Има два вида мезотерапия: иглена, когато се инжектира директно в кожата мезококтейл и безиглена – посредством апарат или дермаролер.

Най-ефективна е иглената мезотерапия, защото активните вещества проникват в по-дълбоките слоеве на кожата.

Какви вещества се използват за мезотерапия?

С този метод се въвеждат витамини, хиалуронова киселина, колаген, аминокиселини, подобряващи кръвообращението агенти и активните съставки в кожата, които придават гладкост на кожата, устойчивост и младежки вид.

Важно е да се уверите, че инжекционните мезоцити имат маркировка CE клас III, тъй като това означава, че те са законно инжектируеми. Съществуват няколко вида мезококтейли, но най-често се използват тези, които съчетават голям брой активни вещества, които действат не само върху един проблем и неговото решаване, а на набор от различни кожни недостатъци. Стимулирането на подкожните процеси е правилното решение в дългосрочен план.

Мезотерапия
Мезотерапия

Витамини, минерали, аминокиселини, EGF (епидермален растежен фактор), FGF (фибробласт растежен фактор) и стволови клетки от микроелементи, необходими за правилното хранене на кожата се инжектират посредством малка игла в централната част на кожата – мезодермата. Те допринасят за детоксикация и възстановяване на общото състояние на организма. Има готови коктейли, но можете да комбинирате различни активни съставки, за да постигнете възможно най-добър ефект.

Какви проблеми можем да разрешим с мезотерапия?

Мезотерапията решава широк спектър от проблеми:

  • Противовъзпалително лечение с хиалуронова киселина, витамини и антиоксиданти се извършва на лицето;
  • Отпусната кожа на лицето, врата и деколтето;
  • Загуба на коса;
  • Целулит;
  • Стрии;
  • Липолиза;
  • Кожни петна;
  • Оток на очите и тъмни кръгове;
Мезотерапия
Мезотерапия

Кога се извършва процедурата?

Мезотерапия на лицето трябва да започне да се прави след 30-годишна възраст, защото тогава първите промени и признаци на стареене вече са забележими. Мезотерапията е минимално инвазивна процедура и пациентите често я описват като безболезнена или леко неудобна. След лечението можете незабавно да се върнете към ежедневните си задължения, тъй като няма период на възстановяване.

Индивидуална мезотерапия

Последният подход към решаването на кожен проблем изисква сътрудничество между специалист и пациент, при което се вземат предвид изискванията на пациента, докато специалистът на базата на прегледа определя комбинацията от активни вещества и витамини. Този съвременен подход позволява успешно да се решават всички кожни проблеми, с които се сблъскват хората.

По този начин, едно лечение може да действа върху няколко проблема. Напр. мезококтейл на мястото на ботокс дава отлични резултати и естествено изглеждащ вид на кожата при отстраняване на бръчки по челото, около очите и устата.

Вижте как изглежда лечението:

0/5 (0 Reviews)

1 КОМЕНТАР

  1. Не знам кой нормален човек може да си причинява това нещо и то доброволно. Има кремове, масажи за лице а те с игли да се боцкат…

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук