Млякото е важно за развитието на детето

0
6094
Млякото е важно за развитието на децата
Млякото е важно за развитието на децата

Млякото е важно за развитието на детето

Всеки човек, щом се роди, първото нещо, което пробва е майчиното мляко. Т.нар, коластра съдържа в себе си толкова много полезни вещества, че дори не сме способни да опишем въздействието ѝ за имунитета на детето.

Според възрастните баби, докато едно бебе все още бозае мляко от майка си, то не се разболява. Него не го хващат грип и простуда. Не вдига температура.

Освен това, както всички знаем, млякото е богато на калции. В първите месеци след раждането, то играе огромна роля в развитието на детските кости и стави. Разбира се, млякото е важно и по време на растежа и развитието на децата, тъй като 90% от костната маса се изгражда до 17 години, затова приемът на калций при децата е жизненоважен. Ако млякото (без значение дали краве, козе, овче и т.н.) се изключи от менюто, шансовете за развитие на слаби и крехки кости, фрактури и остеопороза са много по-високи.

Млякото е важно за развитието на децата
Млякото е важно за развитието на децата

Експерти изчисляват, че децата до 8-годишна възраст се нуждаят от 1000 милиграма калций на ден, а след тази възраст – от 1300. Лошата новина е, че проучванията показват, че само едно от десет момичета и едно от четири момчета приемат достатъчно количество калций по време на растежа си.

Вижте още >>> Как да изберем обувки за прохождане на бебе

Експертите предупреждават родителите да не ограничават на децата си приема на мляко, особено до осмата година, както и на по-късна възраст, защото това е важно за развитието на здрави кости.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук