Мраморен сладкиш с крема сирене
Необходими Продукти:
- 250 г. крема сирене
- 50 г. захар
- 2 с.л. портокалова кора
- 3 с.л. портокалов сок
- 1 ч.л. царевично нишесте
- 3 яйца
- 250 г. натурален шоколад
- 60 г. масло
- 150 г. захар
- 2 ч.л. ванилова есенция
- 2 яйца
- 75 г. брашно
Начин на приготвяне
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Намажете с масло дълбока квадратна тава с дължина на страната 23 см и я покрийте с хартия за печене.
- Сложете в голяма купа крема сиренето и захарта и разбийте с миксер на висока скорост, докато сместа стане пухкава.
- Като продължите да разбивате, прибавете кората и сока от портокала и царевичното нишесте.
- Добавете 1 яйце, като разбивате за кратко, само докато продуктите се смесят.
- Оставете тази смес да почине.
- Разтопете шоколада и маслото в микровълновата фурна.
- Оставете сместа настрана, за да се охлади.
- Към разтопената смес прибавете с бъркане захарта и ванилията.
- Добавете разбитите 2 яйца, разбийте за кратко и накрая добавете брашното.
- Сипете шоколадовата смес в подготвената тава.
- После сипете сместа с крема сирене върху шоколадовата смес, като използвате супена лъжица.
- За да направите мраморната шарка, с метална сладкарска шпатула (или лъжичка за кафе) разбъркайте с кръгови движения на няколко места.
- Печете 25-30 минути, докато сладкишът леко се надигне по края и стегне в средата.
- Извадете го от фурната и го оставете в тавата да изстине.
- Нарежете го на квадратни парчета.
За основно препоръчваме >>> Мусака с картофи
Bon appétit!