Най-добрите зеленчукови сокове за детоксикация

Сок от моркови

Това е може би най-ценният зеленчуков сок за целите на детоксикацията. Той пречиства черния дроб от застоялата жлъчна течност и коагулираните токсични отпадъци, които са се трупали с години в резултат от яденето на химически отровени храни и неправилни хранителни комбинации. Сокът от моркови осигурява обилно количество органични сяра и хлор за пречистването на тъканите; калций и магнезий, които подкрепят процеса на детоксикация, и естествени каротини със силни антиоксидантни свойства. Той е и добра основа за приготовление на специални комбинации с други зеленчукови сокове.

Сок от цвекло

Сокът от цвекло е мощно прочистващо средство за черния дроб и дебелото черво. Освен това той подхранва червените кръвни телца, засилва способността им да пренасят кислорода и помага за регулиране на менструалния цикъл при жените. Сокът от цвекло е доста силен, затова наведнъж могат да се приемат само 50–100 мл, смесени със 175–250 мл морковен и/или други зеленчукови сокове, като този от цвекло не бива да надвишава 250 мл на ден.

Сок от целина

Сокът от целина е отличен източник на органичен натриев хлорид, който има силни пречистващи и алкализиращи свойства и спомага за охлаждането на организма. Също така е богат на магнезий, който е необходим за производството на алкални ензими за целите на детоксикацията. Сокът от целина е ефикасен лек за смущения в нервната система, включително безсъние и нервно напрежение. Това негово свойство помага на тялото да остане спокойно по време на детоксикация. Чаша пресен сок от целина сутрин е много добър при алкохолна детоксикация.

Сок от магданоз

Подобно на аспержите, магданозът е мощен алкализатор с голям афинитет към бъбреците и пикочния мехур. Освен силните си пречистващи свойства за тези органи, сокът от магданоз успокоява и намалява възпаленията на пикочно-половата система, а също и детоксикира черния дроб. Магданозът е богат източник на органичен калций и магнезий и подпомага пречистването на кръвта. Комбиниран със сок от моркови, той подхранва очите и подобрява зрението. Той е силно лекарство и трябва да се приема само в комбинация с други зеленчукови сокове, например от моркови. Не приемайте повече от 75 мл сок от магданоз дневно.

За да извлечете сока от суровите зеленчуци, Ви трябва хубава машина, която да изстисква под високо налягане, оставяйки само влакнестата каша. Голямото предимство на суровите зеленчукови сокове е, че запазват всички мощни активни ензими на зеленчуците, които се разрушават при кулинарна обработка. Запазват и всички витамини и други незаменими хранителни вещества, като ги доставят на стомаха в готова за усвояване форма, която не изисква никакво храносмилане. Чашата суров зеленчуков сок е най-подходящата напитка с ястието от кулинарно обработени зеленчуци по време на детоксикация — сокът осигурява активните ензими и витамините, които липсват в ястието, а ястието осигурява влакнините, които са премахнати от сока.

Могат да се приемат сокове от един или повече зеленчуци, в зависимост от терапевтичните нужди на определени органи, жлези или други тъкани, като се има предвид афинитета им към съответната част на тялото.0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук