Как да изберем правилния цвят коса за удължаване?

0
2950

Как да изберем правилния цвят коса за удължаване?

Изборът на правилния цвят коса за удължаване е от съществено значение при покупка на екстеншън. Важно правило, което трябва да спазвате, е екстеншънът да пасва на цвета на краищата на косата Ви, не на корените ѝ. На пазара има огромно разнообразие от коси, затова Ви препоръчваме да обърнете внимание на няколко неща.

Много е трудно да намерим коса, която да съвпада изцяло с нашата коса, затова Ви препоръчваме да се спрете на цвят, близък до Вашия естествен. Тук като решение идва боядисването, като трябва да изберем леки и безвредни бои. Освен ако не искате да изгорите косата, разбира се. Не трябва да изсветлявате/потъмнявате косата с повече от 3 тона. Препоръчваме Ви да изберете по-светъл цвят, защото е по-лесно да потъмните косата, отколкото да я изсветлите.

Но освен правилният цвят коса за удължаване, трябва да подберете коса със сходна на Вашата структура и плътност. Това дори е по-важно от избора на цвят. Ако сте с тънка коса и изберете удължена коса с дебел косъм, разликата ще е осезаема. Ако сте с къдрава коса, няма да е добра идея да си купите права удължена коса.

Следващото нещо, на което трябва да обърнете внимание е дебелината на удължената коса. Тук имаме в предвид дебелината като грамаж. Ако косата Ви е къса, ще Ви е необходимо по-голямо количество, отколкото ако косата Ви е с дължина под раменете.

Вижте още >>> Прически за къса коса

Дължината на удължената коса също е от значение. Тук основна роля заема за какво ще я ползвате: дали ще е за обем, дали искате да постигнете драстична промяна или не. Ако искате лека промяна в дължината, изберете екстеншън с разлика в дължината от 2-3 см. Ако искате по-голяма промяна, заложете на разлика от 4-5 см.

За да изберете правилния цвят коса за удължаване, Ви съветваме да се консултирате с Вашия коафьор. Той ще Ви помогне да направите най-добрия избор и никой няма да забележи, че имате допълнителна коса. Друг вариант, който може да изпробвате, е да заложите на удължена коса в различен от Вашия цвят. С други думи да постигнете ефекта на коса на кичури. Важно нещо, което трябва да знаете, е че удължената коса с течение на времето ще цъфти и ще се накъса и ще се наложи да я подстрижете.

Като заключение ще обобщим 3-те неща, за които да гледате, при избора на удължена коса:

  1. Правилния цвят
  2. Текстура и дебелина (грамаж)
  3. Дължина


0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук