Прически, според формата на лицето

Добре е да знаем кои са подходящите прически според формата на лицето ни. Така, когато отидем на фризьор ще знаем какво наистина ни отива, а няма да заложим на поредната модерна прическа, която хм.. не сме сигурни дали наистина е подходящата за нас. И ще излезем от салона доволни и щастливи.

За жени с кръгло лице

Прически, според формата на лицето

Най-подходящата прическа за дамите с кръгло лице е асиметричната: страничен бретон и коса, подстригана на стъпала. Съветваме Ви да не избирате къс бретон, защото той ще подчертае още повече формата на лицето Ви. Правата коса също подчертава овала на лицето и не Ви го препоръчваме. Заложете на коса с дължина до раменете. Още една прическа, която със сигурност ще Ви подхожда, е опашката.

За жени с овално лице

Дамите с този тип лице са големи късметлийки. На тях всяка прическа им отива и могат да експериментират постоянно с нови фризури. Много подходящ за дамите с овално лице е бретонът – плътен и по-дълъг от линията на веждите. Така ще създадете илюзията, че имате по-широко лице. Друга подходяща прическа е карето, съчетано със страничен бретон. Може да разчупите тази визия като добавите малко къдрици.

За жени с продълговато лице

Препоръчваме Ви да заложите на бретон с дължина около веждите. Така ще омекотите лицето. Също така леките вълни са добра идея за прическа. Най-подходяща за Вас е средната дължина, препоръчваме Ви да избягвате много късите прически.

За жени с квадратно лице

Тук акцентът трябва да пада върху горната част на лицето, а не върху брадичката. Перфектната прическа за жени с такава форма на лицето е изправената коса. Тази прическа отваря лицето и омекотява ъглите. Ако не се харесвате с изправена коса или косата Ви е къдрава по принцип, заложете на леки къдрици, които започват от дължината на ушите. Друга подходяща фризура за Вас е прическата тип боб с филирани краища.

За жени със сърцевидно лице

За дами с такава форма на лицето най-подходящата дължина на прическите е малко под брадичката. Идеята е да се подчетраят очите Ви, а същевременно да се избегне зоната на челюстта. Тук може да носите косата си на една страна или да отметнете няколко кичура зад едното ухо. Избягвайте прическите, които добавят обем в корените. Кокът и опашките също не са за предпочитане.

Вижте още >>> Прически за къса коса

За жени с крушовидно лице

Прически, според формата на лицетоОбратно на дамите със сърцевидни лица, най-добре е да заложите на обем в горната част на косата. Много подходяща за Вас е прическата тип боб с дълъг бретон или ако държите на дългата коса – приберете я на кок или я вържете на висока опашка.0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук