Кои са най-често срещаните причини за алергия?

0
9310
Причини за алергия
Причини за алергия

Причини за алергия и начин на лекуване

Пролетта е може би най-красивият, очакван и изпълнен с виталност, позитивизъм и надежди сезон. Не всички обаче я очакват с нетърпение. За някои хора настъпването на пролетта не е свързано с положителни емоции. За други обаче – с неприятни преживявания, породени от сезонните алергии, от които страдат.

Алергията представлява повишена чувствителност на организма към субстанции от околната среда – алергени, след предшестващ контакт с тях. Свръхчувствителността е в резултат на прекомерната защитна реакция на имунната система.

Според медицинските наблюдения и статистики от последните години, хората с по-висок жизнен стандарт и по-активна имунна профилактика страдат по-често от алергични заболявания. Алерголозите са на мнение, че с урбанизацията и навлизането на нови материали в бита се повишава рискът от алергии и се появяват нови алергени.

Алергиите имат силен генетичен елемент. Ако родителите Ви страдат от алергии, е много по-вероятно те да се появят и при Вас. Повечето алергии се появяват още през детството. При някои хора обаче се развиват по-късно – след излагане на фактори на околната среда, които отключват алергичната реакция.

Най-разпространена е алергията към полените. А сенната хрема съответно е най-често срещаната алергична реакция. Подценяването и нелекуването ѝ могат да доведат до по-сериозни състояния като астма например. Симптомите на сенната хрема включват най-вече кихане, течащ нос, запушване на носа, сърбежи в носа и в очите.

Алергиите биха могли да се лекуват с медикаменти, имунотерапия (или противоалергични ваксини), някои природни лекове и хранителни добавки. Добре е и цялостното подсилване на имунната система.0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук