Разядка от патладжани
Разядка с патладжан е една от най-лесните и вкусни за приготвяне разядки. Подходяща е за всички сезони и се съчетава добре с почти всички основни ястия.
Необходими Продукти:
- 2 патладжана
- 5 скилидки чесън
- 1/2 ч.ч. сирене
- 1 ч.л. оцет
- 4 с.л. зехтин
- магданоз на вкус
Начин на приготвяне
- Патладжаните се изпичат цели в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Изваждат се в купа и се покриват с фолио, за да се задушат. След като изстинат ги обелете и пюрирайте.
- Намачкайте сиренето и го добавете към патладжаните.
- При постоянно бъркане сложете зехтина, счукания чесън и оцета.
- Украсете салатата с магданоз.
За десерт препоръчваме >>> Мляко с ориз
Bon appétit!