Рецепта за гофрети
Необходими Продукти:
- 2 бр. яйца
- 2 ч.ч. брашно
- 1 и 1/3 ч.ч. прясно мляко
- 1/2 ч.ч. олио или 125 гр. разтопено масло
- 1 с.л. захар
- 4 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- ванилия (по избор)
Начин на приготвяне
Включете уреда за гофрети да се загрее.
В отговарящ съд смесете брашното, бакпулвера и солта. Отделете белтъците от жълтъците. Към желтъците прибавете захарта, ванилията и олиото, след което добавете и брашното. Разбърквайте докато не се получи хомогенна смес.
Белтъците разбийте добре и внимателно ги добавете към жълтъците. Размешайте.
Намаслете гофретника и в него изсипете количество, колкото за една гофрета. Пече се приблизително около 5 минути или докато гофретата не придобие приятна златиста коричка. Така изпечете всички останали.
Готовите гофрети можете да сервирате с масло, мед, шоколад, сметана, сладко или както на Вас ви харесват.
Вижте още >>> Най-добрата рецепта за палачинки
Bon appétit!
Бааба ми им викаше „Бабини фалафели“