Рецепта за домашно приготвен Бейлис
Знаете ли, че в Ирландия 43% от цялото мляко, произведено в страната, се използва за приготвянето на Baileys?
Това е опростена рецепта, която не изисква много усилия и спестява време. Отнема по-малко от половин час, за да приготвите ликьора в домашни условия.
Необходими съставки:
- 0,3 литра водка (или ирландско уиски)
- 1 кутия кондензирано мляко
- 500 мл шоколадово мляко
- 1 супена лъжица разтворимо нескафе
- 1 пакетче ванилова захар
Начин на приготвяне:
- Изсипете кондензираното мляко в отговарящ съд и добавете ваниловата захар. Разбийте добре с миксер до гладкост. Това може да стане и в блендер.
- Добавете нескафето към сместа и отново разбийте. Гранулите, особено ако са били големи, може да не се разтворят, но няма от какво да се притеснявате – след добавяне на водката (уискито) всичко ще се получи.
- Сега добавете шоколадовото мляко и отново разбъркайте добре.
- Добавете алкохола и разбъркайте старателно. Напитката е почти готова.
- Оставете ликьора да почине 3-5 дни в хладилника. След това можете спокойно да го сервирате или да го използвате като част от коктейли. Трябва да съхранявате домашния Бейлис в хладилника, където може да престои поне 3 месеца.