Спагети Карбонара
Необходими Продукти:
- 300 гр. спагети
- 1 глава ситно нарязан лук
- 150 гр. бекон нарязан на кубчета
- 1 с.л. олио
- 2 жълтъка
- 100 мл. течна сметана за готвене
- 50 гр. настърган пармезан (по желание)
- сол на вкус
- щипка черен пипер
Начин на приготвяне
Сложете вода на котлона да се свари, след което добавете спагетите. Подсолете ги и капнете 2-3 лъжици олио. След като се сварят ги извадете и отцедете от водата.
Запържете ситно нарязания лук в средно нагрята мазнина, добавете бекона и оставете така докато се запържи до зачервяване. Бекончето допълнително ще пусне мазнинка.
Постепенно започнете да наливате сметаната, но в никакъв случай на висока температура, за да не ври сосът. Сложете сол и черен пипер на вкус. След 5 минути свалете от котлона и добавете предварително разбитите жълтъци, като непрестанно мешате, за да се получи еднаква консистенция. Може да добавите и 4-5 супени лъжици от водата на спагетите.
След като сосът леко се сгъсти, добавете сварените и отцедени спагети. Омешайте всичко.
Сервирайте в чинии. По желание поръсете с пармезан и малко босилек.
За десерт можем да Ви предложим >>> Най-добрата рецепта за палачинки
Bon appétit!