Твърде много въглехидрати

Доставяте ли на организма си твърде много въглехидрати?

Когато човек реши да започне диета, той обикновено първо изхвърля всички въглехидрати, защото знае, че от консумацията на сладко и тестени изделия се дебелее. Но винаги ли е така?

Понякога не само въглехидратите са виновни за това как изглеждаме. Стресът и недостигът на сън също влияят. Но, разбира се, враг номер едно си остава захарта, която доста често прекомерно използваме, а дори не обръщаме внимание на това.

Освен това, дебелеем и от неправилната консумация на различни видове храни, приемани заедно, затова много важно е и разделното хранене. Но как да разберете дали доставяте на организма си твърде много въглехидрати?

Доктор Ханд Ван Тулекен предлага 30-секунден тест, с който можете да проверите това.

Твърде много въглехидрати30-секунден тест

– Вземете обикновена бисквитка и започнете да я дъвчете, докато започне да променя вкуса си – от мек до доста сладък. Ако вкусът се промени за по-малко от трийсет секунди, Вашият организъм много добре обработва въглехидратите. Но ако бисквитата не промени вкуса си за 30 секунди, трябва да помислите за храна с по-малко въглехидрати – казва Тулекен.

– Ако усетите сладостта до 14 секунди от дъвченето, тялото Ви много ефективно обработва въглехидратите и ги използва за енергия, така че можете да консумирате до 250 грама на ден или около четири парчета хляб. Ако отнема от 15 до 30 секунди, тогава консумирайте до 175 грама въглехидрати на ден. Но ако трае повече от 30 секунди, тогава не трябва да ядете повече от 125 грама на ден – обяснява той.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук