Топ 6 удоволствия за бъдещите майки

0
6465
Топ 6 удоволствия за бъдещите майки
Топ 6 удоволствия за бъдещите майки

Топ 6 удоволствия за бъдещите майки

По време на бременността жената може много пъти да чуе думата „не“, като това важи за начина ѝ на живот, хранене и дори мислене. Как може бременността да не доставя никакво удоволствие? Ние съставихме списък с топ 6 на приятните неща, с които всяка бременна жена би могла да се поглези.

  1. Отидете на масаж.

Масажът помага за борба с отоците, облекчава болката и подобрява кръвообращението. Но помнете, че през бременността, тялото е малко по-различно от обикновено – всички движения трябва да бъдат с ниска интензивност и слаб натиск.

2. Запишете се на йога.

Дори и никога да не сте се занимавали с това далеко-източно занимание, може съвсем безопасно да започнете още сега. Йогата оптимално съчетава стречинг и релаксация, в нея няма резки движения и Вие ​​и нероденото бебе сте в пълна безопасност. Най-важното – дихателните техники практикувани в йогата ще Ви бъдат полезни по време на раждането.

3. Организирайте „baby-shower“.

Това е американска традиция да се прави парти за бъдещата майка, като партито се организира от нейна приятелка. Американските мами правят за гостите си „уиш“ списък – списък с желаните подаръци. У нас „baby-shower“ не е твърде често срещана практика. По традиция, празникът може да се организира в дома на някоя приятелка, в кафене или ресторант, но не и в дома на „нашата главна героиня“.

4. Посетете Спа–център.

Спа процедурите са много приятни, но следва да имате предвид, че някои от тях могат да бъдат потенциално опасни за Вас и бебето. Това са например процедури, свързани с висока температура – сауна, вани с гореща минерална вода и други. Потенциално опасни са и процедурите с използването на различни билки и масла. В много Спа-центрове се предлагат специални процедури за бременни. За тях се подбират препарати, създадени само от натурални природни средства и се подбират методи, които не предизвикват неприятни и болезнени усещания. Всяка процедура обединява в себе си целенасочена грижа за проблемните участъци и отпускащ и успокояващ ефект.

Вижте още >>> 5 съвета и трикове за бързо отслабване след бременност 

5. Направете си фотосесия.

Много бъдещи майки са суеверни и предпочитат да не бъдат снимани по време на бременност, но ако не сте една от тях, защо тогава не си организирате едно малко забавление? Снимайте се с удоволствие и без никакъв страх, запечатайте този важен и щастлив момент от живота си. Днес много фотостудия предлагат професионална фотосесия за бременни жени, предоставят Ви и услугите на стилист и гримьор. Направете си такава фотосесия и след време с удоволствие ще разглеждате тези снимки с цялото семейство.

6. Насладете се на плуването.

От край време е известно благотворното влияние на водата както върху мама, така и върху бебето. Специалистите препоръчват упражнения във вода за бъдещите майки, плуване, а и раждане в такава среда. Заниманията може да се извършват както в басейн, така и в морето през лятото. Използвайте слънчевите дни, за да си доставите незаменимите ласки на морските вълни, които ще Ви донесат много бонуси.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук