Трикове за просторна кухня

1
6541
Трикове за просторна кухня

Трикове за просторна кухня

Универсалното правило, когато става въпрос за всички малки стаи, също важи и тук – избягвайте тъмните цветове и изберете светла боя, най-добре бяла, защото визуално пространството се разширява.

За мнозина кухнята е най-важната стая в дома, така че е важно да бъде просторна. За съжаление, това често не е така, но за щастие не се изисква магия, за да увеличим поне малко това пространство. В допълнение към гореспоменатия трик за визуализацията на стаята, ето още няколко съвета как да получите повече простор в малката кухня.

* По-плитки шкафове

Когато става дума за горните и долни рафтове, те отдавна са стандартизирани като размер. Но ако Вашата кухня е много малка, можете да си поръчате шкафове, които да са по-малки. Вярно е, че ще загубите пространство, където да редите прибори и посуда, но ще получите място да се движите в кухнята. Помислете също така за малък хладилник, особено ако сте малко семейство или не готвите често.

Трикове за просторна кухня
Трикове за просторна кухня

* Стъкло и огледала

Те отразяват светлината и придават на помещението визуално повече пространство. Като вариант, ако огледалната повърхност не Ви харесва, можете да използвате стъклени повърхности, поставени на вратичките на шкафовете или на тези, зад които стоят уредите Ви.

Трикове за просторна кухня
Трикове за просторна кухня

* Открити рафтове

Вероятно ще се страхувате, че нямате достатъчно място за тях, но повярвайте не е така. Те могат да бъдат и висящи от тавана или монтирани в някой ъгъл на стаята. На тях можете да съхранявате неща, които използвате ежедневно. По този начин, визуално ще „отворите“ пространството. Не е нужно да поръчвате специални рафтове, има много готови, които се продават в мебелните магазини.

* Съвет Плюс: Поддържайте кухнята чиста, защото в малкото пространство всяка бъркотия се удвоява. Нека чиниите винаги са измити и прибрани, а всяко нещо поставено на мястото си.

0/5 (0 Reviews)

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук