Международен фестивал на фолклорната носия – Жеравна, 2018г.

0
3001
Международен фестивал на фолклорната носия - Жеравна 2018

17.август 2018г ПЕТЪК
18.август 2018г СЪБОТА
19.август 2018г НЕДЕЛЯ

Скок във времето

Международният фестивал на фолклорната носия се провежда в местността Добромерица край Жеравна през първата събота и неделя след Голяма Богородица. Това е един от най-колоритните фестивали в България, който може да бъде описан като истинска машина на времето с пресъздаването начина на живот на българите отпреди 100 години.

Международният фестивал на фолклорната носия в Жеравна тази година ще се проведе на 17, 18 и 19 август.

Фестивалът е създаден през 2008 година по идея на Христо Ив. Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”.

Главното изискване за прекрачване във фестивалната територия е да сте облечени във фолклорна носия. Забранено е внасянето и ползването на редица предмети от съвременния живот, както и на изделия от пластмаса. Ползването на мобилни телефони е разрешено само на определено за разговори място. През първите два дни категорично е забранено заснемането с камери, фотоапарати, мобилни телефони и др. Право на това имат само акредитирани медии и фотографите на фестивала. Всеки посетител може да се обърне към последните за лични снимки, до които ще получи безплатен достъп в сайта www.nosia.bg 20 дни след фестивала.

Участието във фестивалa е доброволен акт и желаещите да се включат в него старателно спазват задължителните изисквания за провеждането му. С цел да се придаде възможно най-пълна автентичност на обстановката и максималното ѝ приближаване до българския бит отпреди 100-150 години, действа строг фестивален правилник.

Правилник на фестивала и повече информация може да видите на http://www.nosia.bg, както и на страницата на събитието във facebook.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук