Цинкът помага в борбата с коронавирус. Как да си го набавим?

0
4664
Цинкът помага в борбата с коронавируса

Цинкът помага в борбата с коронавируса. Как да си го набавим?

Цинкът повишава имунитета и консумацията му е един от най-добрите начини за борба с инфекцията от новия коронавирус. Ето защо е добре да добавите към диетата си повече храни, наситени с този минерал.

Няма научни доказателства, че цинкът спасява организма от коронавирус и може да бъде магически лек за него. Но минералът всъщност повишава имунитета и е едно от основните хранителни вещества, от които тялото ни се нуждае.

Цинкът също така подобрява усвояването на хранителни вещества, както и процесите на възстановяване на тъканите. Нашето тяло не е в състояние да натрупва цинк, ето защо е важно да го консумираме всеки ден, чрез храната, която ядем.

Как да увеличите приема на цинк?

Яжте повече месо. Червеното месо е отличен източник на цинк: например 100 грама агнешко месо може да произведе около 4 mg цинк плюс протеини, витамини от група В и мазнини, подходящи за имунитета. Консумирайте в умерени количетва, без да прекалявате.

Яжте морски дарове. Те са отличен нискокалоричен хранителен източник на цинк. Скариди, раци и миди, стриди – дори морските водорасли помагат на организма да се бори по-ефективно с коронавирус.

Обогатете менюто с бобови растения. Специалистите препоръчват да ги направите част от ежедневната диета. Само 100 грама варена леща съдържат около 12 процента от дневната нужда на организма от цинк.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук