Ястие с карфиол, нахут и кус-кус
Изключително интересно и засищащо ястие, идеално за зимните дни, а и не само.
Необходими Продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 1 среден лук
- 1 ½ ч.л. кимион на прах
- ½ ч.л. джинджифил на прах
- сол и пипер на вкус
- 1 кенче домати (цели)
- 1 кенче нахут
- 1 глава карфиол
- ½ чаша стафиди
- 150 грама бейби спанак
- 1 чаша кус-кус
Начин на приготвяне
Включете котлона и поставете плитък тиган. Изсипете зехтина в тигана и изчакайте за да се загрее. Нарежете лукът на малки кубчета и го запържете за 3-4 минути докато омекне. Добавете всички подправки и бъркайте около минута. Добавете доматите като ги намачкате с ръце, нахута, стафидите и карфиола, плюс ½ чаша вода и ги оставете да заврят.
Намалете температурата на котлона и оставете сместа да ври около 15-20 минути докато зеленчуците омекнат и течността се сгъсти. Добавете спанака и оставете да ври 1-2 минути.
В голяма купа изсипете кус-куса и 1 чаша гореща вода, закрийте я с чиния и изчакайте докато набъбне и поеме водата. Сервирайте манджата със сварения кус-кус.
Вижте още >>> Най-добрата рецепта за палачинки
Bon appétit!