10 полезни трика за малка кухня, които ще поставят всичко в ред

0
3731

10 полезни трика за малка кухня, които ще поставят всичко в ред

Каквато и да е площта на кухнята, винаги няма достатъчно полезно пространство. За решаването на този проблем ще Ви помогнат няколко трика за правилното подреждане на нещата и създаването на допълнителни места за съхранение. Изпълнението на тези идеи няма да отнеме много време, но ще Ви предостави допълнително свободно пространство в кухнята.

1. Организирани хранителни контейнери

Всички контейнери и капаци са много удобни за съхранение в такъв стилен органайзер.
Всички контейнери и капаци са много удобни за съхранение в такъв стилен органайзер

Пластмасовите контейнери са един от незаменимите участници в кухненските процеси. Много е удобно да съхранявате храна в хладилника в тях или да вземете със себе си за работа, училище, на гости или сред природата.

Единственият им минус е, че не винаги е удобно да ги съхранявате, както и постоянно да търсите техните капаци. За да не се загуби нищо, най-доброто решение е да използвате обикновен органайзер. С него всичко винаги ще бъде на мястото си.

2. Два рафта в един

Благодарение на стойката, пространството на рафта става много по-функционално.
Благодарение на стойката, пространството на рафта става много по-функционално.

Такива стойки могат да бъдат закупени в магазин за левче, Jumbo или сами да си направите. Те Ви позволяват да увеличите вертикалното пространство за съхранение, като по този начин получавате още повече място за съхранение на различни съдове. Не се ограничавайте да купувате красиви нови чинии, чаши или удобни купи, поради факта, че кухнята е малка и няма достатъчно място за всичко. Дори малкото използвано пространство разумно предоставя широки възможности.

3. Съхранение на чай

С такъв удобен органайзер чаят Ви винаги ще бъде идеално подреден
С такъв удобен органайзер чаят Ви винаги ще бъде идеално подреден

Чаят е една от многото любими топли напитки на българина. Тези, които постоянно го пият, обикновено имат вкъщи различни видове, аромати и сортове чай, за да се поглезят с тази напитка според настроението си по всяко време. Най-удобно е да се пие чай в чаени торбички, защото те се приготвят доста лесно и бързо по всяко време. Планината от кутии с различен вкус обаче заема много място. Компактен органайзер за чай, който лесно може да бъде направен от всяка кутия, ще помогне за решаването на този проблем. Достатъчно е просто да разделите пространството на отделения и да поставите торбичките там.

Прочетете още >>> Декупаж на саксии и консервни кутии

4. Допълнително удобство в дълбоки шкафове

Ако добавите кошници или чекмеджета към дълбоки шкафове, можете да постигнете поразителен ефект.
Ако добавите кошници или чекмеджета към дълбоките шкафове, може да постигнете поразителен ефект.

Най-добре съхранявайте салфетки, покривки за маса и дори прибори за хранене или такива, които рядко се използват в здрави пластмасови кутии или картонени кошници. Такава организация значително ще улесни търсенето на правилните неща и ще Ви позволи да поставите всичко възможно най-компактно.

5. Разделители за чекмеджета

Разделителите за чекмеджета са много полезни в малки кухни
Разделителите за чекмеджета са много полезни в малки кухни

Разделителите за чекмеджета не са само за лъжици, вилици и ножове. Те могат да се използват разумно за различни кухненски прибори. С тяхна помощ е лесно да подредите всички нестандартни кухненски пособия, всякакви полезни малки неща и рядко използвани прибори в едно чекмедже.

6. Магнитни ленти за ножове

Когато се използва разумно, магнитната дъска е много полезна в домакинството.
Когато се използва разумно, магнитната стойка е много полезна в домакинството.

Въпреки факта, че стойките за нож изглеждат компактни, в кухнята те заемат твърде много място. Вместо това, съхраняването на ножове и кухненски прибори е най-добре да се извършва на магнитна лента, която лесно се монтира на стена или задната част на кухненска вратичка.

7. Нестандартно съхранение на съдове

Можете да подреждате съдовете не само хоризонтално, но и вертикално.
Можете да подреждате съдовете не само хоризонтално, но и вертикално.

Понякога е много трудно да поддържате в ред всичките си тигани и тенджери. Често те причиняват много шум и хаос, когато трябва да ги извадите от цялата подредена купчина. За да избегнете такава неприятна ситуация, можете да се опитате да ги подредите вертикално.

8. Допълнителна функционална зона

При това подреждане, всичко, което Ви е необходимо, е винаги под ръка.
При това подреждане, всичко, което Ви е необходимо, е винаги под ръка.

Ако държите малки съдове, подправки и прибори за готвене над печката или мивката, винаги ще имате лесен достъп до тях. А в шкафчетата Ви ще се увеличи свободното пространство.

9. Място, за което никой не се сеща

Използвайте нестандартни места за съхранение
Използвайте нестандартни места за съхранение

Дъното или вертикалната страна на шкафовете е чудесно място за допълнителни куки или метални мини рафтове. Много удобно е да съхранявате дъски за рязане, подправки или леки предмети върху тях, които заемат много място в шкафчетата.

10. Пейка вместо столове

Пейката или кухненският бокс е не само място за сядане, но и за съхранение.
Пейката или кухненският бокс е не само място за сядане, но и за съхранение.

Пейката за трапезария не заема по-голямо място от столовете за хранене. И най-важното – тя има още един много съществен плюс – разполага с допълнително използваемо пространство под седалките, където можете да съхранявате съдове, домакински уреди или други важни кухненски прибори.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук