30 съвета и трика за перфектната опашка

Опашките винаги ще бъдат сред любимите прически на жените. За щастие има много начини да носите косата си на опашка, така че да не изглеждате еднакво всеки път. Но преди да вържете косата си, първо вижте нашите съвети и трикове:

1. Избягвайте да връзвате косата си често на твърде стегната опашка. В противен случай ще си докарате косопад.

2. За да скриете ластика, вземете кичур коса от долната страна на опашката и го увийте около ластика. Захванете го с 1-2 фиби. Ако имате тънка коса, един кичур коса за удължаване в същия цвят като косата Ви ще свърши същата работа.

3. Най-лесно ще постигнете небрежна опашка, ако косата Ви е мръсна. Ако косата Ви е чиста, впръскайте спрей за обем и изсушете косата със сешоар, като прокарвате енергично пръсти.

4. Ако ще си правите опашка на чиста коса, смесете сол и вода в бутилка с пулверизатор и впръскайте няколко пъти преди да вържете косата си.

5. След като постигнете желаната визия, фиксирайте прическата с лак за коса, за да няма никакви стърчащи косъмчета.

6. Никога не спете с опашка. В противен случай ще си докарате заплетени краища и ще стресирате скалпа си.

7. За да придадете обем в горната част на косата, тупирайте цялата предна част или отделен участък малко преди да вържете косата си на опашка.

8. Оформете опашката си. Изправете я с преса или накъдрете краищата ѝ с маша.

9. Страничната опашка Ви идва на помощ в моментите, когато бързате или нямате време да измиете косата си. Ако косата Ви е дълга и къдрава, ще изглежда, че опашката Ви е отнела часове да я направите. Хванете косата си на нивото на врата и я вържете в хлабава опашка.

10. Опашките могат да Ви причинят главоболие (дори и болки във врата и гърба), ако косата Ви е много дълга или тънка. За да решите този проблем, заложете на ниска опашка, която разпределя по-добре теглото на косата.

11. Най-добре се получават опашките на мръсна коса. По-трудно е да се работи с чиста и мека коса, отколкото с коса поне на 1 ден.

12. Ако Ви е сложно или болезнено да работите с ластик, заложете на шнолите. С тяхна помощ ще се радвате на опашка без ненужна болка и скубане.

13. Ако всеки ден сте вързана на опашка, това може да увреди косата Ви. За да избегнете щетите, използвайте ластици, покрити с памук или коприна (никога не използвайте гумени ластици) и такива, които нямат метални частици.

14. Пуснете няколко кичура косата да падат свободно за по-небрежен ефект. След като вържете косата си с дръжката на гребена издърпайте внимателно няколко кичура.

15. Високата опашка осигурява моментален лифтинг. Получава се така, защото опъва лицето и подчертава скулите.

Вижте още >>> Прически за къса коса

16. Имитирайте къса опашка. Вържете косата си на ниска опашка (близо до врата). Вдигнете опашката си нагоре с едната ръка и я закрепете към главата си с помощта на шнола.

17. Използвайте ръцете си, за да създадете по-обемна и плътна опашка. Наведете се и енергично прокарайте пръсти в косата си. С помощта на пръстите си оформете опашката си и я вържете с ластик.

18. Няма правила за перфектната опашка. Има много различни начини да носите косата си на опашка. Опашката варира от гладка и бляскава до небрежна и секси.

19. Опашките могат да бъдат много шик. Всичко зависи от това къде ще ги позиционирате и от текстурата на косата. Най-добре е да вържете правата коса на висока или много ниска опашка, докато средната височина е перфектна за къдрава или начупена коса.

20. Двойната опашка е много добра идея. Разделете косата си на 2 части – малка (която ще вържете на ниска опашка) и голяма (която ще бъде основната Ви опашка – вързана високо). Придайте допълнителен обем като тупирате предната част на косата.

21. Стилизиращите продукти правят всичко различно. Малко мус или помада придават на току що изсушената коса тежест и текстура. Справете се със стърчащите косъмчета с помощта на гел или серум за изправяне.

23. Внимавайте да не накъсате косата си с ластиците за коса. Късите косъмчета, които се появяват в резултат на опашката, са известни още “ореол” и “ангелска коса”.

24. Направете си двойно усукана опашка. Разделете косата си на две и я вържете на възел. След това я вържете още веднъж и вържете опашката с ластик.

25. Ако си падате по аксесоарите, добавете лента за коса или малки плитчици в предната част на косата.

26. Може да приберете бретона си или стърчащи кичури с помощта на шарени фиби или шноли.

27. Направете си прическа в стил Бриджит Бардо. Първо, измийте косата си с шампоан за обем и нанесете малко балсам по краищата. Използвайте големи ролки и ги оставете за 20 минути. Без да бутате къдриците тупирайте корените на косата, за да придадете обем. След това срешете леко косата си я вържете на висока опашка.

28. Заложете на страничната опашка, ако косата Ви е влажна. Тя трябва да бъде ниска, не в стил мажоретка. Разделете пътя си по средата или на противоположната страна на опашката. Ако имате бретон, оставете го да пада свободно. Опашката трябва да бъде върху предната част на рамото Ви.

29. Идеално гладка коса ще постигнете с помощта на плоска четка за коса.

30. Вържете частично косата си. Това е един много лесен начин да добавите обем към прическата и да подчертаете скулите си. Хванете по няколко кичура коса на нивото над ушите и ги придърпате към задната част на главата си. Захванете ги с помощта на ластик.0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук