Вместо на море: 6 европейски езера, идеални за почивка!

0
3140
Европейски езера, идеални за почивка

Шест европейски езера, идеални за почивка

Природа, планини, езера. Идеални за къмпинг, идеални за различни активности, идеални за почивка. Ако решите да отидете на едно от тези шест приказни места в Европа, ние сме сигурни, че няма да сгрешите – Вашата ваканция ще се превърне в приказка без край…

Комо

Езерото Комо
Езерото Комо

Италианските езера винаги са на върха на туристическите оферти, както и италианските градове. Комо е езеро в северната част на Италия, което заема площ от 146 км2 и е едно от най-дълбоките езера в Европа. Тук са построени вили на много богати хора, защото мястото е невероятно красиво. Не се учудвайте, ако срещнете семейство Клуни да се разхождат щастливо хванали се за ръка. Разбира се, цялата тази красота е придружена от цена, така че Комо е всичко друго, но не и евтино място.

Гарда

Езерото Гарда
Езерото Гарда

Най-голямото езеро в Италия се намира в подножието на Алпите, на около половината път между Венеция и Милано. С течение на времето езерото се превръща в една от топ-туристическите дестинации, с голям брой луксозни хотели. Най-малките са особено щастливи да отидат в Гарда, защото в околностите му е Gardaland – един от най-популярните европейски увеселителни паркове.

Маджоре

Езерото Маджоре
Езерото Маджоре

Езерото, което разделя Швейцария и Италия, е оазис за туристите с дълбок джоб. Въпреки това, езерото се появява на картата едва в началото на 20-ти век, когато тунелът Simplon в Алпите дава възможност за преминаването на Orient Express. От този момент по бреговете и околностите му почват да се изграждат вили и къщи, които и до днес приемат гости.

Блед

Езерото Блед
Езерото Блед

Това словенско езеро радва посетителите с красотата си, а в околностите му можете да се насладите както на лукс, така и на по-обикновени апартаменти. Цените за настаняване са приемливи, а природата ще Ви остави без дъх.

Шкодренско езеро

Шкодренско езеро
Шкодренско езеро

Най-голямото езеро на Балканския полуостров е разположено между Черна гора и Албания. Езерото се гордее с различните видове птици, които го обитават – тук живеят повече от 270 вида! Разбира се, има и богат растителен свят, а с течение на времето се развиват множество спортни дейности както около езерото, така и в него.

Охридското езеро

Охридско езеро
Охридско езеро

Подобно на Шкодренското, и това езеро е на граница между две държави – Македония и Албания. Образувало се е още преди ледената епоха и е съхранило повече от 200 ендемични вида. През 1980г. езерото е включено в списъка на световното наследство заедно с град Охрид и ако вече е признато от ЮНЕСКО, то дайте му шанс и Вие.

1/5 (1 Review)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук