8 признака, че шефът Ви оценява, дори и да не го показва

0
5889
8 признака, че шефът Ви оценява, дори и да не го показва

8 признака, че шефът Ви оценява, дори и да не го показва

Може би Ви се струва, че шефът Ви не Ви харесва. Изброените ситуации по-долу ще Ви помогнат да разберете.

Независимо каква е работата Ви, важно е да имате добри отношения с шефа – това е неразделна част от професионалния успех. В края на краищата, кариерата Ви е в ръцете му. Наемане, издигане или уволняване – той решава.

Сюзън Бейтс, главен изпълнителен директор на Bates Communications и автор на All Leader You Can Be, Ви помага да разберете неоткритите знаци, че сте на прав път.

1. Отнася се сурово към Вас

Ръководителят, виждайки потенциала Ви, често може да оценява работата Ви и не винаги положително. Някои биха нарекли този принцип „бой – това означава любов“. И всичко това се дължи на факта, че шефът Ви искрено вярва, че сте в състояние да възприемете адекватно своята критика и сте готови за по-голяма отговорност.

Има още един вариант: не сте особено критикувани, но не и похвалени. Мениджърът може да мисли, че вече сте наясно с това, на какво сте способни и не иска да Ви похвали или просто забравя да Ви даде положителна оценка, защото непрекъснато вършите чудесна работа по много задачи. Вместо да очаквате любезна дума, попитайте шефа честно какво той мисли за работата Ви. Така и Вие ще бъдете по-ефективни.

2. Изпитва Ви

Оказва се, че не е толкова лошо, ако сте преуморени от време на време.

Лидерът понякога Ви дава повече задачи, отколкото смятате, че сте в състояние да свършите. Но не защото иска да Ви накаже. Това е един вид предизвикателство. Като се вземе това предвид, можете отново да докажете своята стойност.

Сюзън Бейтс, главен изпълнителен директор на Bates Communications

3. Вашето мнение е ценено

Престанете да се притеснявате дали шефът Ви харесва или не. Тъй като най-важното е дали той Ви уважава, дали слуша Вашето мнение по важните въпроси. Взаимната симпатия не е толкова важна, ако допринасяте за развитието на компанията.

Ако шефът Ви често се интересува от Вашите виждания по въпросите, обсъждани по време на срещата и Ви дава достатъчно време, за да изразите своето мнение, а след това положително го оценява – това е добър знак.

Брус Тълган, главен изпълнителен директор на RainmakerThinking

4. На първо място той се обръща към Вас

Ако има нова задача и шефът Ви я дава първо на Вас – това е ясен знак, че сте смятан за ценен служител. Без значение дали трябва да решите прост въпрос или да поемете сериозен проект.

5. Посочва Ви като пример

Когато други служители смятат, че е трудно да изпълнят определена задача, а шефът ги изпраща за помощ, инструкции или пример при Вас – това говори много.

6. Вие сте натоварени с важни задачи

Ако сте помолени да се справите с ключови клиенти – това е ясен показател за това, че Ви се доверява. Мениджърите често делегират отговорности на най-талантливите служители. Може би няма да получите медал, но можете да поемете важен проект или дори да получите повишение и да управлявате колегите си.

8 признака, че шефът Ви оценява, дори и да не го показва

7. Интересува се от Вашите дела извън работата

Ако мениджърът Ви харесва и не иска да Ви губи, той периодично ще се интересува от това дали сте щастливи с реализацията си, дали имате други планове и т.н. Това не е разпит – такива разговори му помагат да разбере как да запази добрите служители.

8. Вие сте помолени да учите другите

Ако шефът непрекъснато Ви моли да наблюдавате новодошлите, може да изглежда, че той просто Ви дава допълнителна работа. В някои случаи това е така.

Но това също може да означава, че той е доволен от Вашата работа и иска новите служители да се учат от Вас. Вместо да се оплаквате от нежелания товар, използвайте шанса да изострите собствените си лидерски умения и да демонстрирате своя опит.

Вижте още >>> Весели снимки на деца, на които ще се смеете до сълзи

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук