9-те най-красиви места в Европа

0
9246
Нойшванщайн
Нойшванщайн

9-те най-красиви места в Европа

Списък на най-красивите места в Европа, според класация на туристи, европейци, както и на тези, които ценят прекрасните места. Независимо дали сте турист, посещаващ Европа за първи път или живеете в някой европейски град, тези места Ви оставят без думи. Европейски страни, от Франция до България, са пълни със зашеметяващи сгради, които са построени от архитекти с виждане за красота. Някои сгради, като Айфеловата кула, са създадени в близкото минало, докато по-старите места, като Акропола и Колизеума са чудеса от древни времена.

Въпреки, че много от най-красивите места в Европа са направени от човек, природните места, открити в целия континент са сред най-поразителните в света. Много от най-красивите пейзажи и уникални места в света се намират в Европа.
Кои са едни от най-красивите места в Европа ще научите от списъка по-долу.

Гайрангерфьорден

Гайрангерфьорден
Гайрангерфьорден, Норвегия

Гайрангерфьорден е фиорд на Норвежко море, разположен във вътрешността на фюлке Мьоре ог Ромсдал в Норвегия. Фиордът Гайрангерфьорден има дължина около 15км и се влива във фиорда Сюнюлвсфьорден. На брега му е разположен град Гайрангер.

Нойшванщайн

Нойшванщайн
Нойшванщайн, Германия

Замъкът Нойшванщайн (на немски: Neuschwanstein, в превод: Нова лебедова скала) е най-известният замък на баварския крал Лудвиг II, послужил за емблема на „анимационното студио на Уолт Дисни“. Разположен в подножието на Баварските Алпи и връх Цугшпице, „Замъкът на лебедовата скала“ се намира в местността Алгой, община Швангау, на 5км от град Фюсен (на границата с австрийската провинция Тирол).

Прейкестолен

Прейкестолен
Прейкестолен, Норвегия

Прейкестолен е най-популярната скала в Норвегия. Издига се на 604 метра над морското равнище и е разположена на фиорда Лисефьорде (Lysefjorden). В буквален превод името на скалата означава Катедра (или по-точно църковен амвон). А пък името на фиорда се превежда като Лазурния фиорд.

Плитвишки езера

Плитвишки езера
Плитвишки езера, Хърватска

Националният парк Плитвички езера е най-популярната туристическа атракция на Хърватска. Той е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство през 1979 г. Разположен е по средата между Загреб и Задар. Езерата определено са забележителност, която трябва да видите.

Ледената пещера в Скафтафел

Ледената пещера в Скафтафел
Ледената пещера в Скафтафел, Исландия

Тази пещера се намира на замръзналата лагуна на ледника Svínafellsjökull в Скафтафел, Исландия. Вековният лед, който слиза по склоновете чрез ледника представлява лед под високо налягане, който не съдържа почти никакви въздушни мехурчета. Липсата на въздух означава, че ледът поглъща почти изцяло видимата светлина с изключение на синята фракция, която е видима с невъоръжено око. Въпреки това, този лед в синьо може да се види само при определени обстоятелства – през зимата след дълги периоди на дъжд, когато повърхностният слой на ледника е бил отмит, в ледени пещери като тази или на плаващи айсберги.

Seljalandsfoss

Seljalandsfoss
Seljalandsfoss, Исландия

Seljalandsfoss е един от най-сниманите водопади в Исландия, разположен между два други – Selfoss и Skógafoss. Този водопад на река Seljalandsá пада от 60 метра височина. Може да се мине и зад водите му, от която позиция се правят неповторими снимки.

Колизеумът в Рим

Колизеумът в Рим
Колизеумът в Рим, Италия

Римският Колизеум е най-големият амфитеатър в античността. Император Веспасиан започва строителството през 72 г.сл.н.е., а неговият син Тит го открива през 80г. с тържествени игри, които продължават хиляда дни. В повечето случаи се приема, че сградата е изцяло завършена от Домициан, братът на Тит. Наричан е Амфитеатър на Флавиите или Амфитеатър на Цезарите, а името Колизеум му е било дадено към VIII век заради намиращия се до него Неронов колос.

Долината Лаутербрунен, Швейцария

Долината Лаутербрунен, Швейцария
Долината Лаутербрунен, Швейцария

Водопади, заснежени върхове, сгушени малки църкви, спокойствие и неземна, почти сюрреалистична красота. Неслучайно наричат долината Лаутербрунен „една от най-добре пазените тайни на Швейцария“. Всъщност това е едно предпочитано най-вече от самите швейцарци място, което омайва със своята природа и атмосфера.

Седемте рилски езера

Седемте рилски езера, България
Седемте рилски езера, България

Веригата на Седемте Рилски езера е най-дългата, най-живописна и най-посещавана група езера в цяла Европа. Езерата се намират на различна височина и изглеждат като големи отпечатъци или стъпки, водещи нагоре по планината. Всяко от тях е наречено съобразно формата си.

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук