Бъдете здрави през есента

0
2401
Бъдете здрави през есента

Бъдете здрави през есента

Бъдете здрави през есента. Тя е вече тук, а в това време на алергии и умора е добре да започнете да мислите здравословно и да подготвите тялото си за студеното време. Съставихме бърз списък на това как да поддържате Вашето здраве и благополучие през сезона. Тези съвети гарантират по-приятна есен за Вас и Вашето семейство.

Не подценявайте алергиите

Алергиите могат да направят живота на всеки човек доста неприятен. Мухълът и прахта са основните виновници за сезонното неразположение и хрема. Най-добрият начин за справяне с алергиите е да посетите Вашия лекар, където да направите необходимите тестове. По-този начин ще може да избягвате причините, които образуват алергиите Ви. Препоръчваме Ви да обърнете сериoзно внимание на това, понеже се отнася за здравето Ви. С правилното лечение, може да облекчите много от симптомите на остър синузит, остър ринит, настинка, остър тонзилит и остър бронхит. Бъдете инициативни и говорете с личния си лекар за своите възможности още днес.

Отделете време за спорт

Тъй като дните стават все по-кратки, а нощите по-дълги, мотивацията да се съобразите с лятната си фитнес рутина може значително да спадне. Упражнението по-рано през деня е един от начините за борба с умората от смяна на сезона. Спортувайте, дори и 15-20 минути дневно. Тялото има нужда от движение. Може да практикувате и йога, която ще Ви помогне да подобрите имунитета и благосъстоянието си.

Засилете имунитета си

Сега е идеалното време да засилите естествения си имунитет и да дадете на тялото си необходимите витамини. Хранете се разнообразно и пийте повече течности. През есента се хранете с много ябълки, круши, ряпа, лук, чесън, бял боб, карфиол и джнджифил. Тези храни са с високо съдържание на алицин, което намалява кръвната захар и притежава силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Опитайте също да заредите есенното си меню с храни, които са естествено оранжеви, червени, жълти и наситени зелени – есенни цветове. Помислете за тиква, портокали, моркови, лимони и т.н.

Следете слънцето

Въпреки че усещате, че слънцето е изчезнало, това не означава, че вредните ефекти върху кожата Ви все още не са там. Независимо дали се отправяте към парка, за да разхождате кучето, да наваксвате с приятели на кафе или планирате да правите някакво упражнение през уикенда, не забравяйте винаги да вземате със себе си шапка и връхна дреха. Настинките в този сезон се засилват и тялото измръзва бързо.

Когато времето стане по-студено, мнозина започват да очакват падащи листа, семейни празници или дори тропически бягства. Но сред всичко това мнозина се приготвят за сезона на настинка и грип, тъй като това засяга много всяка година. Спазвайте тези правила и се погрижете за тялото си подобаващо.

Вижте още >>> Стегнато дупе на плажа: 14-минутната тренировка на супермоделите (Видео)

0/5 (0 Reviews)

ОСТАВЕТЕ ОТГОВОР

Моля, въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име тук